måndag 7 oktober 2013

Vävnad för SIDA

 Vi hade begravning av min kära syster Ewa i fredags i Nordingrå kyrka, på minnesstunden talade Ewas chef på SIDA i Härnösand, han nämnde om en händelse, när det var återinvigning av lokalerna så skulle det klippas band, men Ewa hade då förslag på att knyta ihop band istället, så jag plockade ihop lite mattrasor i olika färger. Alla närvarande fick varsin bit mattrasa. Det blev lite uppsluppen stämning när alla skulle knyta ihop till ett långt band. Sen fick jag det stora nystan som blev och vävde ett vägghänge som nu hänger på SIDA i Härnösand.


Väven är i tuskaft som en matta och globen är i slarvtjäll.

torsdag 3 oktober 2013

Igår klippte jag ner två mattor

Det har varit lungt här på min blogg ett tag, tråkigheter i familjen. Min kära syster gick bort efter 5 års sjukdom. Det har varit en tråkig tid. Jag är glad för jag nu har börjat kunna väva igen. Det är en välsingnelse att ha något att sätta händerna i, och väva är bra meditation och skönt för själen.











Den här mattan är 80 cm bred och 2m lång. Den är vävd av påslakan som min dotter kom hem med som hon inte ville använda längre. Mellan varje rand är en bård i ryssväv.






En blåsippsmatta, den blev 2,30  bredden är 80 cm. Det är alltid roligt att väva mattor med sippor den här mattan ville ha några vinröda inslag och ett par ockra, det är bara att lyda!!!