lördag 26 april 2014

Från skiss till matta!

Det är alltid bra att göra en skiss först, innan man börjar väva på mattan,

Sen är det roligt att färja de trasor man ska ha i mattan
Nu behövde jag en olivgrön färg till bottenpartierna. Jag fick ut tre färgningar av färgbadet, det blir lite mera liv i mattan med flera nyanser. Efter tvätt och strykning och ihopsyning av trasorna är det dags med själva vävningen. Den svarta trasan är en lyxtrasa.



















Så blir det då dags för mönsterbården, att hitta de rätta nyanserna bland mattrasor för botten och mönsterinplock.



Mattan blir c:a 2.30 lång.





tisdag 15 april 2014

Min dröm!

Ända sen 1980-talet efter min vävutbildning så har min dröm varit att väva och visa mina vävnader i ett eget Galleri, Nu har jag även gjor mig mera synlig så besökare kan hitta till mig! Alla som har vägarna förbi är Välkommen, jag kommer att sätta ut en skylt när det är öppet, det är det alla dagar jag är hemma.
Nu börjar det bli skönt att sitta ute och fika när jag gör en paus i vävandet. Just nu har jag en svart varp i mattvävstolen och en vävstol står tom, och så har jag en stor med gåsögon, det blir nog väggvepor i den,
I den 4.e stolen så är det handdukar på gång i våffelväv. Några meter kvar i den..


Som signum har jag min signatur som jag väver in i mina mattor. Det ska vara ett  K och W  från olika håll.

måndag 7 april 2014

Två randiga mattor!


Nu har jag vävt två randiga mattor!.Det är inte ofta jag väver randigt, men dom här var roliga att väva) Mattorna är 2,60 m långa och 0, 80 m breda. Nu har jag bara att knyta in fransen. Dom blir franslösa.