torsdag 3 oktober 2013

Igår klippte jag ner två mattor

Det har varit lungt här på min blogg ett tag, tråkigheter i familjen. Min kära syster gick bort efter 5 års sjukdom. Det har varit en tråkig tid. Jag är glad för jag nu har börjat kunna väva igen. Det är en välsingnelse att ha något att sätta händerna i, och väva är bra meditation och skönt för själen.Den här mattan är 80 cm bred och 2m lång. Den är vävd av påslakan som min dotter kom hem med som hon inte ville använda längre. Mellan varje rand är en bård i ryssväv.


En blåsippsmatta, den blev 2,30  bredden är 80 cm. Det är alltid roligt att väva mattor med sippor den här mattan ville ha några vinröda inslag och ett par ockra, det är bara att lyda!!!

3 kommentarer:

 1. Vilka härliga mattor. Du är så duktig på att få ihop färgerna så fint. Skönt att du har vävningen som kan skingra tankarna.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Tack för din fina kommentar, den värmde!!

  SvaraRadera
 3. Ja, vävning skingrar tankarna ett tag, o ger ro i själen som du skriver. Jag har själv gått igenom ett jobbigt år, då båda mina föräldrar gick bort, så jag förstår din sorg. Jag är glad att du finner lite avkoppling då o då. Det blev jättefina mattor!
  kram Monika

  SvaraRadera