måndag 3 september 2012

Att väva - en passion

  Funderar ibland på vad som gör vävningen så rolig. Det är när jag skapar  en randning först i skissblocket och sen i väven och jag blir nöjd.  Det är också när jag skapar direkt i vävstolen och leker med de trasor jag har. Själva vävandet i sig är ibland en fartsträcka, det är bara att väva på. Det kan också vara roligt att bara låta väven växa fram medan jag hör på något intressant på radion.

 Sortera mattrasor är många gånger väldigt stimulerande och kreativt. Att färga tyger, påslakan och gardiner som jag hittat på loppisar, fått till mig på olika sätt.  När jag sen får stryka och vika ihop  och lägga i min tyghylla. Detta är så roligt.
 
I förra veckan var vi 4 vävtjejer som gjorde en inköpsresa till bl.a. Holma Helsingland och till Wahlmans i Gnarp.  Bland alla härliga garner till varp får jag inspiration till vävar att sätta upp i höst och vinter.

Ni som läser min blogg får gärna fundera vidare på vad det roliga är med vävning...

3 kommentarer:

 1. Att väva är att leva. Det är avkopplande och vilsamt för själen att se väven växa fram.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Roligt att hitta din blogg och se allt fint du väver, jag håller med dig om att det är en passion att väva! För min del både avkopplande och roligt. Att fundera ut... och sen komponera ihop färger och mönster och se hur det blir/Irené

  SvaraRadera
 3. Att väva är för mig att skapa och jag kan få fram de textilier jag behöver i hem, båt och stugor. Att ha målat ett gammalt skåp och sedan ta fram garn eller trasor som passar till färger på möbler och inredningen är en njutning bara det. Om man kan väva så behöver man aldrig ha tråkigt.

  SvaraRadera