söndag 23 september 2012

Besök i Galleri

   Igår hade jag besök av en bussresa anordnad av Örnsköldsviks Hemslöjdsförening. Bussresan tog de 45 -talet deltagare från Ö-vik med första stopp hos Ingrid Edberg och hennes Sidengalleri i Hällledal. Där fick vi se hur hon tovade merinoull på målat siden. Efter det så visade hon olika tekniker för sidenmålning. I Galleriet hade hon en massa kreationer av olika slag från kappor, tunikor och festkläder alla unika i sitt slag.
   Efter det besöket bar det av till Hornöberget där vi möttes av träsnidare Jakob Bauman, han finns med sina fina skålar och kor på bl.a. Svensk Slöjd i Stockholm. Han hade också en stor skål på Liljevalls i sommar.
   Efter en god lunch åkte vi vidare till Nordbo gård i Ullånger och tittade på silversmide och en hel del annat hantverk vävt, stickat smide m.m.
   Resans avslutades på Docksta TextilCafé där jag har min Atelje och Galleri där blev det kaffe och en chokladpralin som är tillverkad i Docksta av Jeltshie. Det hanns också med besök på Docksta Sko och Port7 som har tyger från bl.a. Ljungbergs tryck, Jobs och Lena Linderholm.

Det finns mycket att se i vårt närområde i Höga kusten.

2 kommentarer:

  1. Och då missade ni http://www.smedjanramvik.se/ låter det som. Läge att fara ut en gång till sen. Jag såg hans alster hos Sidengalleriet förra året och blev alldeles tagen.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset, det kan nog bli flera resor framöver om jag får uppdraget igen.

    SvaraRadera